BiFi naturalne jogurty

BiFi to pitne jogurty przygotowane tylko z naturalnych składników oraz sposób na utrzymanie dobrej kondycji.

Mleko oraz jego przetwory stanowią jedną z podstawowych grup produktów spożywczych, wchodzących w skład codziennej diety.

Przygoda z  mlekiem i jego produktami zaczęła się wiele tysięcy lat temu, gdy człowiek zaczął prowadzić osiadły tryb życia, udomowił zwierzęta, nauczył się pozyskiwać żywność.group of strawberries on white background

Mleczne produkty są bogatym źródłem białek o wysokiej wartości biologicznej, dobrze przyswajalnego wapnia  i ryboflawiny. Ryboflawina wraz z witaminą A, współuczestniczy w prawidłowym funkcjonowaniu błon śluzowych, dróg oddechowych, śluzówki przewodu pokarmowego, nabłonka naczyń krwionośnych i skóry.

Proces fermentacji, poza utrwalaniem mleka, poprawia trawienie i przyswajanie wielu zawartych w nim składników odżywczych, ponadto wzbogaca produkt mleczny w orzeźwiający, lekko kwaskowy, niepowtarzalny smak.

Jogurt to doskonała, niskokaloryczna przekąska. Dzięki zawartości żywych kultur bakterii, jogurt znakomicie wspomaga witalność organizmu. Polecany jest po kuracji antybiotykowej, w zaburzeniach trawienia, w chorobie wrzodowej żołądka i u diabetyków (brak cukru).

Korzystna mikroflora wykazuje właściwości, przeciwnowotworowe oraz aktywuje system immunologiczny człowieka wytwarzając substancje antybakteryjne.
peach on white background
Nazwa  jogurtów BiFi pochodzi od Bifidobacterium bifidum- żywych kultur bakterii. Drobnoustroje te posiadają zdolność życia w ludzkim przewodzie pokarmowym, tworząc  tam mikroflorę bakteryjną, która bardzo korzystnie oddziałuje na zdrowie człowieka. Dostarczanie ich organizmowi codziennie np. w postaci jogurtów, zapewnić może stałą odbudowę korzystnej mikroflory  bakteryjnej przewodu pokarmowego. Ma to istotne znaczenie w przypadkach takich jak terapia antybiotykowa, niewłaściwy sposób odżywiania, stres.

Jogurt jest zatem prostą i szybką odżywką, dostępną cały rok, korzystnie wpływającą na rozwój i utrzymywanie wspaniałej kondycji.

Warto zapamiętać!

Jogurty pitne BiFi:

– zawierają żywe kultury bakterii jogurtowych i bakterii z rodzaju Bifidobacterium,

– wyprodukowane są w 100%  ze składników naturalnych, tj. mleka niskolaktozowego, owoców w postaci przecierów lub soków owocowych,

– charakteryzują się przyjemnym, delikatnym aromatem i wyśmienitym smakiem.