BiFi to pitne jogurty przygotowane tylko z naturalnych składników oraz sposób na utrzymanie dobrej kondycji.
Mleko oraz jego przetwory stanowią jedną z podstawowych grup produktów spożywczych, wchodzących w skład codziennej diety.
Przygoda z mlekiem i jego produktami zaczęła się wiele tysięcy lat temu, gdy człowiek zaczął prowadzić osiadły tryb życia, udomowił zwierzęta, nauczył się pozyskiwać żywność.
Mleczne produkty są bogatym źródłem białek o wysokiej wartości biologicznej, dobrze przyswajalnego wapnia i ryboflawiny. Ryboflawina wraz z witaminą A, współuczestniczy w prawidłowym funkcjonowaniu błon śluzowych, dróg oddechowych, śluzówki przewodu pokarmowego, nabłonka naczyń krwionośnych i skóry.
Proces fermentacji, poza utrwalaniem mleka, poprawia trawienie i przyswajanie wielu zawartych w nim składników odżywczych, ponadto wzbogaca produkt mleczny w orzeźwiający, lekko kwaskowy, niepowtarzalny smak.
Jogurt to doskonała, niskokaloryczna przekąska. Dzięki zawartości żywych kultur bakterii, jogurt znakomicie wspomaga witalność organizmu. Polecany jest po kuracji antybiotykowej, w zaburzeniach trawienia, w chorobie wrzodowej żołądka i u diabetyków (brak cukru).
Korzystna mikroflora wykazuje właściwości, przeciwnowotworowe oraz aktywuje system immunologiczny człowieka wytwarzając substancje antybakteryjne.
Nazwa jogurtów BiFi pochodzi od Bifidobacterium bifidum- żywych kultur bakterii. Drobnoustroje te posiadają zdolność życia w ludzkim przewodzie pokarmowym, tworząc tam mikroflorę bakteryjną, która bardzo korzystnie oddziałuje na zdrowie człowieka. Dostarczanie ich organizmowi codziennie np. w postaci jogurtów, zapewnić może stałą odbudowę korzystnej mikroflory bakteryjnej przewodu pokarmowego. Ma to istotne znaczenie w przypadkach takich jak terapia antybiotykowa, niewłaściwy sposób odżywiania, stres.
Jogurt jest zatem prostą i szybką odżywką, dostępną cały rok, korzystnie wpływającą na rozwój i utrzymywanie wspaniałej kondycji.
Warto zapamiętać!
Jogurty pitne BiFi:
– zawierają żywe kultury bakterii jogurtowych i bakterii z rodzaju Bifidobacterium,
– wyprodukowane są w 100% ze składników naturalnych, tj. mleka niskolaktozowego, owoców w postaci przecierów lub soków owocowych,
– charakteryzują się przyjemnym, delikatnym aromatem i wyśmienitym smakiem.